ismail's FotoPage

By: ismail abdullah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Saturday, 22-Apr-2006 05:27 Email | Share | | Bookmark
reunion batch sd9599

ngan kenkawan dlm bilik asrama
yup...
posing atas katil
View all 5 photos...
nilah gambo2 ketiker menhadiri reunion batch 95-99 sains dungun. Sebab ni fotopages aku, so gambo akulah yg banyaknyer.


Wednesday, 21-Sep-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
on Hans Zimmer

 
 
 
View all 6 photos...
saper Hans Zimmer?..mamat ni composer yg compose runut bunyi ( Melayu word untuk soundtrack,honey) untuk mubie cam Gladitor, Last Samurai, dan bebraper lagi. Diernyer composing ader trademrk dier...so aku lately tgh mucyuulah dgr lagu2 dier. Bunyik nyer cm cheesy sikit..tpi u'll love it. Skang ni aku tgh carik nk donload lagu "Universe" yg selalu jadik opening theme untuk program2 boring NHK tuh. Good wat? skang ni pon layan African music juger, cam Ladysmiths...so kalu org cakap pasal dunia music Jpn nih, aku tak der banyak klu sangat aa. Aku bukan nak mock music diorang, tapi aku raser, music Japan ni takder makner langsung, tambah lagi ngan sqeeky nasal voices diorng tuh, just uwerrrrrrkkk! Aku bukn sajer thp muntah hijau, muntah tujuh kolor pon ader dah sebab dengar lagu so-called "Sakuranbo" tuh. I'm not a shrink, but if a 20 sumthin- grown up girl desperately tries to sing in 10 years-old voice and acts as one, being celebrated, I think that is a mental disorder rite? but again, wat do i know, I'm not a shrink. ... ...ok, pindah topic jap, aku skang ni dah muler baito kat dining Indonesia Mata-Mata, tempatnyer oklaa juger, style2 lampu yg suram2, candle light dinner dinner cam tu. Tokeh nyer namer El san. Tempat nyer betul2 on the centre of red light street kat Kyoto nih..so ku masuk kejer pkl 6 ptg, balik pkl 12 tgh mlm. Time balik tu cam biaserlaa, kat jln tu penuh ngan hosto ngan hostess buat bisness carik makan diorang. Sebelah tempat aku baito ader Hamid Kebab, org Iran punyer...aku pon slalu makan kat situ. Yg lawaknyer, taim aku bawak beberaper org kenaln pi mkn situ, Mon mintak pegang tgn aku, sebab dier cakap cuak masuk area tuh. kah2 kh2 kah2...kat tempat aku baito nih ader minah cun, Michi. So ramailaa pak cik Jepun yg lonely nih berkunjung ke situ, untuk companion. In fact, ader sorang mamat tua engineer kat Mitshubishi yg kener mengener ngan projek Proton Saga thn 80'an dulu minat kat dier. Dier citerla dier suker Mesia kat aku. So next time korang dtg Kyoto, singgah la kat Mata-Mata nih, makanan pon sodap dong! ...lastly, disini aku paparkan visual2 or imej2 ungkas kera yg member housemate aku amik kat Mesia. Aku pon tak tau area maner ader kere cmni but dier nampak unique. Badan diorang kolor hitam tapi ader hue putih yg bagi almost invisible/halimunan shade dlm cahaya terang. Yg peliknyer, anak diorang kolor kuning-orange-range (iyarrrrrrk!)..So, kepada sesaper kat luar saner yg dah lamer tak jumper memaner sahabat handai, rakan taulan, sedara mara hang dalam gambo2 nih, u have my number rite? sebab aku bulih tanyer member aku kat area maner diorang "TINGGAL" skang, hahahaha


Tuesday, 20-Sep-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
on My room

lampu sudut sebelah meja study..total ¥2000 jer
kat sinilah aku slalu online, blkng tu buluh ngan lighting
satu lagi lampu sudut, sebelahnyer tembikar ngan lidi
View all 8 photos...
tenkyu2...inilah dlm bilik aku, konsepnyer hybrid asian decor, aku kener tukar words nyer sebab Osh mocked aku and PALAPES 5th kolej skali! Aperlaaa doser diorang Osh,hahaha...Lampu2 n lighting ni sumer aku wt sendiri..yup, living in this slow-burning-hell cursed archipelago really turned me into a Martha Stewart wannabe. Ader tembikar dari Lombok yg aku beli kat sini, ngan lidi kat dlm nyer. Drawer rotan nih bukan aku punyer, junior letak kat rumah lmer ku, diorang tak dtg amik, so aku as a decent man, meng"hak-milik-kekal"-kan (ni judul album Diana n Linda Rafar nih) bender nih, and kebetulan it goes wit my idea. Tikar mengkuang tu aku beli ngan harga ¥700 sahaja. "Terkenang zaman sebelum sampai umur dahulu, mengaji al-Qur'an beralaskan tikar mengkuang dan sesekali asap hitam pelita ayam menerobong masuk ke lohong hidung kami"<---hahahja, ni ayat aku amik dari satu nobel yg penah aku bacer. Buluh tu aku dapat free. Btw, aku ader pergi Aichi Banpaku bebaghu ni, ader kat satu pavillion negara Arab tu ader rehal. Dalam hati aku,"uishhhhh!if this is for sell......",Ader satu bender dari Sudan, yup, atashi bimbou kusai mono nante sawarenai yo! kounyuu mon shikanai ya!hahahaha.. ..Bubu pon beli kat sini, sebenaqnyer dah lamer aku beli. Aku plak lately minat plak bender2 nih.


Monday, 19-Sep-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
welcome

assalamualaikum,,, aku jenis manusia yg pikir org yg ader blog, fotopages adelah manusia yg sedih, tapi wthell, aku pong org yg sedih juger. Who care...? Mungkin inilah satu cara untuk mengisi kehollowan (ke-"hollow"-an) hidup, or showing off sumthin to cover up the hollowness. So, as a tradition, i welcome u all to my world! U don't have to enter ur credit card number to view any pics, ok ..so fell free nak komen ker, nak kutuk ker, nak puji tu kurang dialukan sikit aa. But, aku mengalukan org2 yg artistic untuk berkongsi pendapat. Tak semestinyer ader qulifiction dlm art, tapi (1) minat art, (2) open-minded


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net